Transformació de l'organització amb LEGO SERIOUS PLAY
Comparteix
Imprimir

Transformació de l'organització amb LEGO® SERIOUS PLAY®: Una eina innovadora per a l’empresa. 
Bernat Carles Consultor de formació 19/06/2023

En un món laboral cada vegada més complex i desafiant, les organitzacions necessiten mètodes innovadors per afrontar i resoldre problemes. Una d'aquestes metodologies és LEGO® SERIOUS PLAY®, una tècnica que facilita la reflexió, la comunicació i la resolució de problemes dins les organitzacions.   

Aquesta tècnica representa una oportunitat única per millorar la productivitat dels equips, el rendiment i la satisfacció laboral.   

LEGO® SERIOUS PLAY® es basa en les següents idees fonamentals: 

♦ Els líders no tenen totes les respostes i el seu èxit depèn de l'habilitat per escoltar i integrar les idees i les veus de tots els membres de l'equip.    
♦ Aquesta metodologia reconeix que cada individu té un desig innat de contribuir, ser part d'una cosa més gran. L'ús d'aquesta tècnica permet que cada membre de l'equip faci la seva contribució, doni la seva opinió i, en conseqüència, genera un projecte més sostenible.
♦ Sovint, els equips treballen de forma subòptima i desaprofiten els coneixements dels seus membres.
♦ Pensar amb les mans; les mans i la imaginació ens permeten connectar amb respostes que no són fàcils d’obtenir únicament des del pensament.   

La metodologia de LEGO® SERIOUS PLAY® comença amb la definició clara de l'objectiu de la sessió. Quin és el problema que es vol resoldre? Què es vol aconseguir amb la sessió? A partir d'aquí, es dissenya la sessió utilitzant una varietat de tècniques que inclouen la construcció d'un model individual per passar a continuació a un model compartit. La creació d'un paisatge, establir les connexions, la construcció de tot un sistema, el joc, les decisions i l'extracció de principis bàsics simples.    

Totes aquestes tècniques comporten la realització de preguntes que permeten avançar pas a pas fins a la resolució del tema plantejat seguint sempre el mateix model: Construir, compartir resultats i reflexió.   

Per què fer servir LEGO® SERIOUS PLAY®:   

 LEGO® SERIOUS PLAY® és una eina potent per a la resolució de problemes que pot ser utilitzada de manera eficaç per aprofitar al màxim els coneixements i la imaginació de les persones. És una forma creativa i atractiva de permetre als individus imaginar, descriure i comprendre una situació, així com per iniciar canvis, millores i fins i tot per crear coses radicalment noves. A més, permet aflorar idees, inspiració i imaginació a través de la manipulació directa de les peces de LEGO®, oferint així una forma dinàmica i tangible de reflexió i aprenentatge.   

Quan fer servir LEGO® SERIOUS PLAY®:   

LEGO® SERIOUS PLAY® és especialment útil quan es volen resoldre problemes dins l’organització, sobretot aquells que puguin ser difícils i complexos. Però també és molt útil quan es donen aquestes situacions:   

En conclusió, podem afirmar que LEGO® SERIOUS PLAY® representa una revolució en l'art de facilitar la comunicació, la reflexió i la resolució de problemes en l'entorn laboral. La seva metodologia basada en la construcció, la creativitat i el joc proporciona un marc únic per a la resolució de problemes i la presa de decisions en equip.   

La força d'aquesta tècnica radica en la seva capacitat per despertar la imaginació, permetent als participants expressar idees i sentiments complexos de manera tangible i ser escoltats. Això es tradueix en una major comprensió dels problemes, una millora de la comunicació entre els membres de l'equip i una major alineació entorn dels objectius comuns.   

En un context empresarial cada vegada més complex i incert, la capacitat de LEGO® SERIOUS PLAY® per a facilitar la resolució de problemes complexos i la presa de decisions és una gran ajuda i per això, com a professionals de l’àrea de Persones, us animem a explorar aquesta tècnica i a descobrir com pot beneficiar la vostra organització.   

  

Per a qualsevol dubte, ampliar informació o bé començar a planificar la formació podeu contactar amb InCompany@cecot.org o al 937361110

Comparteix