Tipus de Team Buildings
Comparteix
Imprimir

Els teambuildings poden classificar-se de diferents maneres segons els objectius, les dinàmiques o l'entorn on es realitzen.

Bernat Carles Consultor de formació 27/09/2023

A continuació, et presento una llista amb alguns dels tipus més populars de teambuilding: 

  1. Team buildings d'Introducció: Orientats a integrar nous membres a l'equip o quan es forma un equip completament nou. Les activitats busquen fomentar el coneixement mutu i establir les primeres connexions. Exemples d'activitats són els "icebreakers" com el joc "Dos veritats i una mentida" o dinàmiques d'associació de noms i aficions. 
  2. Team buildings d'Habilitats Específiques: Dissenyats per millorar habilitats concretes com la comunicació, la resolució de conflictes, la presa de decisions, entre altres. Podrien incloure tallers de comunicació no verbal, simulacions de mediació per a la resolució de conflictes, o dinàmiques de presa de decisions en grups petits. 
  3. Team buildings d'Aventura: Es realitzen a l'aire lliure i poden incloure activitats com escalada, ràfting o trekking. Busquen treure els participants de la seva zona de confort i fomentar la col·laboració en situacions desafiants. Altres activitats dins d’aquest àmbit també podrien ser activitats de "team challenges" en circuits d'aventura, ràpel en equip o construcció de balses. 
  4. Team buildings Creatius: Inclouen activitats com tallers de pintura col·lectiva, sessions de composició musical en grups, o cuinar un menú per equips. Es busca potenciar la creativitat, la innovació i la cohesió d'equip a través de l'art. 
  5. Team buildings Esportius: Activitats esportives, com partits de futbol amb regles canviades, tornejos de bàsquet mixts, curses d'orientació en equips o jocs d'equip entre moltes alternatives. A més de fomentar l'esperit d'equip, promouen la salut i el benestar.
  6. Team buildings Estratègics: Enfocats en la resolució de problemes i l'estratègia. Exemples són les "escape rooms" o jocs de taula adaptats. 
  7. Team buildings de Relaxació: Sessions guiades de ioga en grup, tallers de meditació amb enfoc en la cohesió d'equip o introduccions a tècniques de massatge entre companys, pensats per a treballar la cohesió, l'estrès i millorar el benestar dels treballadors. 
  8. Team buildings Culturals: Visites i gimcanes en museus, tallers d'història i arts escèniques o altres activitats relacionades amb la cultura. Ajuden a ampliar horitzons i a apreciar la diversitat. 
  9. Team buildings Solidaris: Activitats que impliquen voluntariat o col·laboració amb causes socials, com ara neteja d’espais naturals, recollida d’aliments o joguines... 
  10. Team buildings Virtuals: Especialment rellevants en l'era actual, on molts equips treballen a distància. Aquestes dinàmiques es realitzen mitjançant plataformes digitals i poden ser activitats com jocs en línia, "virtual coffee breaks", jocs de preguntes tipus Trivial o kahoot o també sessions de "Cooking Together" (es proposa una recepta i els participants cuinen tots junts en temps real a través d'una videoconferència) 

Cada tipus de Team building té els seus propis avantatges i és adequat per a diferents situacions o objectius. La clau és escollir l'activitat que millor s'adapta a les necessitats i objectius específics de l'equip o l'organització. 

Per a qualsevol dubte, ampliar informació o bé començar a planificar la formació podeu contactar amb InCompany@cecot.org o al 937361110

Comparteix