Renovant el Rumb: Descans Mental i Reflexió per a un Nou Començament
Comparteix
Imprimir

Renovant el Rumb: Descans Mental i Reflexió per a un Nou Començament
Per Isabel Cordón - Coach i experta en formació en habilitats.

Amb el canvi d'any, es presenta davant nostre una pàgina en blanc, llista per ser escrita amb noves experiències, assoliments i desafiaments. En aquest període de renovació, és essencial no només traçar metes i objectius, sinó també permetre que la nostra ment descansi i es recargui per enfrontar el que el futur ens depara. El saber gaudir d'un període de descans és tot un art. És imprescindible disposar d'uns dies per respirar, reduir els nostres passos, tornar a carregar-nos d'energia i omplir-nos de vitamines emocionals. És hora de reduir el nostre ritme, de somiar, de riure, de llegir, de badar, de desconnectar per tornar a connectar amb nosaltres mateixes/os. Tornar a trobar l'equilibri emocional i mental. 

"L'art de descansar és una part de l'art de treballar". John Steinbeck 

Pot ser un moment per fer balanç, per situar-nos i afrontar els nous reptes amb una mirada emocionalment ecològica, adoptant hàbits que ens donin més sostenibilitat en el nostre dia a dia, sent conscients que cada petit canvi pot ser un gran pas cap a una gestió més equilibrada i sostenible. 
És de vital importància trobar l'equilibri  necessari entre l'acció i la pausa, entre la formació i el descans mental, descobrint com l'acte de buidar la ment conscientment pot ser la clau mestra que obre la porta a un nou any ple de possibilitats emocionants. 
L'inici d'un nou any és també l'oportunitat perfecta per reflexionar sobre les nostres fites, traçar nous horitzons i buscar maneres efectives d'assolir l'èxit. Tanmateix, enmig de la planificació i l'acció, sovint subestimem la importància del descans per recarregar les nostres energies.  
A partir d'aquestes idees volem compartir algunes pautes per revisar i iniciar el nou any amb una nova perspectiva. 
1. Desconnexió per Recarregar-nos: 
Abans de submergir-nos en les promeses del nou any, és fonamental desconnectar. El descans mental, igual que el físic, és essencial per renovar la nostra capacitat d'enfrontar les demandes diàries. Desendolla’t de les preocupacions quotidianes, permet que la teva ment es relaxi i observa com el descans es converteix en el fonament de la teva renovació personal. 
2. Reflexiona sobre l'Any Passat: 
Abans d'emprendre un nou capítol, mirar cap enrere és un pas crucial. Reflexionar sobre els altibaixos de l'any anterior no només proporciona claredat, sinó que també et dota de valuoses lliçons. Celebrar els èxits, aprendre dels desafiaments i deixar anar el que ja no serveix et permetrà donar la benvinguda al nou any des d'un espai de més entesa i creixement i sobretot amb un equipatge més lleuger. 
3. Practica l'Atenció Plena: 
L'atenció plena és una eina poderosa per buidar la ment del soroll superflu, és hora de sintonitzar la teva ràdio interna amb una melodia inspiradora. Dedica temps diari per submergir-te en el present, ja sigui a través de la meditació, l'observació conscient o la connexió amb els teus sentits. Aquesta pràctica no només aclareix la ment, sinó que també t'ajuda a cultivar una actitud receptiva davant el desconegut.
4. Estableix temps per a la Creativitat: 
A la paleta de la ment descansada, la creativitat es desplega en colors vibrants. Reserva moments regulars per explorar la teva creativitat, ja sigui mitjançant l'escriptura, la pintura, la música o qualsevol expressió artística que t'inspiri. Aquestes activitats no només alliberen la teva ment, sinó que també desperten la innovació i la resiliència creativa. 
5. Planifica Moments de Descans: 
En el ritme vertiginós de la vida moderna, programar moments deliberats de descans és una necessitat. Ja sigui gaudint de la natura, submergint-te en un bon llibre o simplement deixant que la ment divagui, aquests intervals de pausa no només nodreixen el teu benestar mental, sinó que també et doten de la perspectiva necessària per abordar el nou any amb frescor i vigor renovat. 
6. Reflexiona sobre les teves metes: 
Abans d'embarcar-te de nou en la rutina, reflexiona sobre les teves metes per al nou any. Aquest període de reflexió no només t'ajuda a establir metes clares, sinó que també et permet entendre quant crucial és mantenir un equilibri entre el treball i el descans per a un rendiment sostenible. 
7. Defineix objectius específics: 
Desglossar grans fites en objectius específics és la clau per a un progrés mesurable. En establir metes d'aprenentatge clares i assolibles, pots assegurar-te que el teu procés de formació sigui dirigit i motivador. 
La formació és més eficaç quan s' alinea amb àrees específiques que necessiten desenvolupament. Reconèixer aquestes àrees et permetrà enfocar els teus esforços de manera més efectiva i maximitzar l'impacte del teu aprenentatge. 
8. Construeix una xarxa de suport: 
Comparteix les teves metes amb les teves amistats i familiars per construir una xarxa de suport. Aquesta xarxa no només pot proporcionar alè, sinó també perspectives valuoses i orientació durant el teu viatge de formació. 
9. Celebra les fites petites: 
A mesura que avances en la teva formació, celebra les fites petites. Reconèixer i premiar-te a tu mateix/a per les fites assolides reforça la positivitat i fomenta la perseverança.  
10. Ajusta segons sigui necessari: 
La flexibilitat és clau. A mesura que avances en el nou any, és possible que les teves metes evolucionin. Estar preparat/da per reajustar el teu pla de formació segons sigui necessari et permetrà mantenir el teu camí alineat amb els teus objectius a llarg termini. 

En traçar el teu camí per al nou any, recorda que la veritable transformació no només ve de l'acció constant, sinó també de l'espai que li dones a la teva ment per respirar i renovar-se. La pausa conscient no és un obstacle, sinó un company essencial en el viatge cap a les teves metes. Així que, mentre t'embarques en aquest nou any, permet que el descans i la reflexió et guiïn, creant un equilibri harmoniós entre la preparació activa i el rejoveniment mental. Que aquest any et trobi no només perseguint els teus somnis, sinó també apreciant cada moment del viatge, amb una ment clara i llesta per abraçar tot el que el nou any té per oferir.  

Per a qualsevol dubte, ampliar informació o bé començar a planificar la formació podeu contactar amb InCompany@cecot.org o al 937361110

Comparteix