Quan és necessari o recomanable plantejar-se un Team Building?
Comparteix
Imprimir

Quan és necessari o recomanable plantejar-se un Team Building? 

Per una empresa en la que no hi ha cultura de Team Building, això pot suposar un repte, però és totalment possible amb la dedicació i el compromís adequats.  

L’elecció del moment de l’any per organitzar un Team Building pot variar segons diversos factors, com ara les necessitats de l’equip, les condicions meteorològiques, les disponibilitats i els objectius específics de la sessió de la formació. No obstant això, hi ha diversos moments de l’any que poden ser més propicis per posar en pràctica activitats de Team Building, depenent de les raons següents: 

  • Començament de l’any amb l’objectiu d’establir una base sòlida de col·laboració i comunicació per al nou exercici fiscal. És un moment ideal per definir objectius i metes comunes. 
  • Primavera i estiu ofereixen un clima agradable i condicions meteorològiques favorables per a activitats a l’aire lliure. Això pot permetre activitats de jocs d’equip a l’aire lliure, esdeveniments esportius o sortides a la natura, que poden afavorir la cohesió i l’energia positiva de l’equip. 
  • Després d’un gran projecte o canvis importants, pot ser un bon moment per reforçar la moral de l’equip i celebrar els èxits. 
  • Abans de temps d’alta càrrega de treball, com ara la temporada de vacances o abans del darrer període de l’any, pot ser útil realitzar una sessió de Team Bulding, per preparar l’equip per aquesta etapa i reduir l’estrès anticipadament. 
  • Aniversari de l’empresa, dates significatives o celebració d’un projecte exitós que es va completar. 
  • Quan l’equip ho necessita. Si detectes problemes de comunicació, conflictes interns, moltes incorporacions noves o manca de cohesió, no esperis una data específica i organitza la sessió de Team Building immediatament per abordar les qüestions. 

 

En resum, no hi ha un moment únicament “millor” per organitzar un Team Building, depèn de les necessitats i circumstàncies de l’equip i l’empresa. 

Per a qualsevol dubte, ampliar informació o bé començar a planificar la formació podeu contactar amb InCompany@cecot.org o al 937361110

Comparteix