La Intel·ligència Artificial al servei de la Intel·ligència Humana per a assolir l’Excel·lència Empresarial
Comparteix
Imprimir

La Intel·ligència Artificial al servei de la Intel·ligència Humana per a assolir l’Excel·lència Empresarial 
Per Sandra Arcos Garrido - Assessora en màrqueting i gestió de negocis digitals de la Cecot

Abordar l’adopció de la Intel·ligència Artificial en les empreses ens porta a tractar ineludiblement altres temes al voltant de la Intel·ligència Humana. 

La Intel·ligència Artificial ha d’estar orientada al servei de la Intel·ligència Humana per a expandir les capacitats productives i creatives i assolir l’èxit en els negocis de manera sostinguda i eficient. Al mateix temps, és necessari començar per qüestionar la gestió d’un dels actius més importants de qualsevol organització: les dades. Després, ja podem parlar de quina IA volem implementar i per quines àrees prioritàries començar. Però crec que primer hem de ser conscients de la necessitat d’haver un rigorós equilibri entre els nostres objectius de productivitat i la seguretat de les dades empresarials. La IA es nodreix de dades. IA i dades són dos elements inseparables. Per això és important prendre’ns el temps necessari per a avaluar el sistema d’IA més adequat i segur per a cada organització. Saber i mantenir la direcció cap a on realment volem anar i cultivar una visió holística organitzacional són més importants que la rapidesa en reaccionar. Decidir quina IA és la més adient per a cada organització és una decisió seriosa i important. Entre d’altres aspectes, quan abordem la IA en l’entorn empresarial i institucional ens hem d’assegurar que l’algoritme de l’eina sigui nativament segur, nativament privat i nativament responsable.  
Per a qualsevol dubte, ampliar informació o bé començar a planificar la formació podeu contactar amb InCompany@cecot.org o al 937361110

Comparteix